علت برق داشتن بدنه یخچال چیست؟

علت برق داشتن بدنه یخچال چیست؟
چکیده مطلب :

برق داشتن بدنه یخچال یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد با آن مواجه هستند. در این مقاله بررسی تمامی موارد پرداخته ایم.

برای برخی از افراد پیش آمده است که پس از لمس یخچال احساس برق گرفتگی به آنها دست داده است. گاهی علت برق داشتن بدنه یخچال نشتی آب و یا وصل نبودن ارت است که منجر به برق گرفتگی میشود. در این مقاله به تمامی نکاتی که در این باره باید بدانید اشاره کرده ایم. همچنین این موارد در آموزش تعمیرات یخچال در آموزشگاه فن آموزان توسط اساتید مجموعه آموزش داده میشود. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره دوره های آموزشی آموزشگاه فن آموزان اصفهان از جمله آموزش تعمیرات لوازم خانگی با شماره های مجموعه تماس بگیرید.

چرا بدنه یخچال برق دارد؟

  • معیوب بودن برد یخچال و علل اتصالی به بدنه
  • اتصالی ترموستات
  • اتصال سرپیچ لامپ روشنایی یخچال به بدنه
  • نشتی آب از یخچال
  • وجود مشکلات فنی در یخچال فریزر
  • فرسوده شدن عایق سیم کشی داخلی یخچال
  • دوره زمانی (تغییرات فصلی)
  • افزایش رطوبت
  • ورود آب به اجزای داخلی یخچال
  • سیم ارت یا اتصال به زمین

معیوب بودن برد یخچال و علل اتصالی به بدنه

زمانی که برد یخچال دچار آسیب یا خرابی می شود، مشکلات زیادی از جمله برق گرفتگی ایجاد میکند. مشکل خرابی برد یخچال به دلیل رطوبت، گرما، نوسانات برق و یا فرسودگی قطعات الکترونیکی اتفاق می افتد. گاهی اوقات خراب شدن قطعات الکترونیکی روی برد باعث ایجاد مسیرهای نامناسب برای جریان برق میشود و در نتیجه جریان به جای عبور از مسیر اصلی، به بدنه فلزی یخچال منتقل می شود که اینکار گاهی خطرناک خواهد بود.

معیوب بودن برد

اتصالی ترموستات یکی از دلایل برق داشتن بدنه

با گذشت زمان، اتصالات داخلی ترموستات ممکن است در اثر استفاده مداوم، رطوبت یا گرمای زیاد آسیب ببیند. زمانی که این اتصالات خراب می شوند، باعث نشت جریان برق به قسمت های فلزی مجاور میشوند. همچنین، اگر خود ترموستات به درستی عایق بندی نشده باشد یا عایق آن آسیب دیده باشد، امکان دارد باعث باعث انتقال جریان برق به بدنه یخچال شود.

اتصالی ترموستات

اتصال سرپیچ لامپ روشنایی یخچال به بدنه

گاهی اوقات ممکن است با اتصال سرپیچ لامپ روشنایی یخچال باعث اتصال بدنه یخچال شود. مشکل اتصال سرپیچ لامپ روشنایی یخچال به بدنه زمانی اتفاق می افتد که اتصالات سرپیچ شل شده یا در اثر رطوبت و تغییرات دمایی آسیب دیده باشند. با عوض کردن سر پیچ یخچال و عایق بندی درست سیم ها میتوان مشکل را رفع کرد.

اتصال سرپیچ لامپ روشنایی

نشت آب از یخچال یکی از دلایل اصلی برق دار شدن بدنه

زمانی که آب به قسمت های الکتریکی نفوذ می کند، مسیری برای عبور جریان برق ایجاد خواهد کرد. همچنین، تجمع آب در قسمت های مختلف یخچال به مرور زمان باعث زنگ زدگی و خوردگی قطعات فلزی میشود که اینکار خود به خود به ایجاد مسیرهای نامناسب برای جریان برق و در نتیجه برق دار شدن بدنه میگردد.

نشت آب از یخچال

همچنین بخوانید: چرا یخچال روشن میشه ولی کار نمیکنه؟

وجود مشکلات فنی، یکی از دلایل اصلی

مشکلات فنی شامل اتصالی در سیم کشی، خرابی قطعات الکتریکی یا نقص در سیستم عایق بندی است که اتصالات سست و یا آسیب دیده در مدارهای الکتریکی شاید باعث نشت جریان برق به بدنه فلزی یخچال شوند. همچنین، خرابی ترموستات، کمپرسور یا سایر قطعات الکتریکی باعث ایجاد مسیرهای نامناسب برای جریان برق و در نتیجه برق دار شدن بدنه میشود.

فرسوده شدن عایق سیم کشی داخلی یخچال

فرسودگی عایق سیم های داخلی یخچال مشکلی است که با گذشت زمان و استفاده طولانی مدت اتفاق می افتد. این فرسودگی به دلیل گرما، رطوبت، استهلاک طبیعی رخ میدهد. وقتی عایق سیم ها آسیب می بیند، هسته مسی سیم ها با قسمت های فلزی بدنه تماس پیدا کرده و باعث برق دار شدن آن میشود. همچنین، گرمای تولید شده توسط موتور و کمپرسور یخچال در طول زمان باعث خشک و شکننده شدن عایق ها میشود و این مسئله خطر نشت جریان را افزایش می دهد.

فرسوده شدن عایق سیم کشی داخلی یخچال

همچنین بخوانید: علائم سوختن موتور یخچال

دوره زمانی (تغییرات فصلی)

تغییرات فصلی و نوسانات دمایی نیز تأثیر زیادی بر عملکرد الکتریکی یخچال دارد. در فصول گرم سال، افزایش دما باعث کار بیشتر کمپرسور و فشار بیشتر روی سیستم الکتریکی می شود. این فشار مضاعف گاهی سبب فرسودگی سریع تر قطعات و افزایش احتمال نشت جریان برق میشود. همچنین، تغییرات ناگهانی دما گاهی باعث انبساط و انقباض قطعات فلزی و پلاستیکی شده که این موضوع به اتصالات و عایق بندی ها آسیب میرساند. در فصول سرد نیز، تشکیل یخ و رطوبت اضافی مشکلات مشابهی ایجاد میکند.

افزایش رطوبت

یکی از دلایل برق دار شدن بدنه رطوبت است که رطوبت به عنوان یک رسانای الکتریکی عمل میکند و باعث ایجاد مسیرهای نشت جریان میشود. رطوبت بالا همچنین باعث خوردگی و زنگ زدگی اتصالات فلزی میشود که این موضوع خود به خود به ایجاد اتصالی و نشت جریان میگردد. در محیط های مرطوب، آب به تدریج در قسمت های مختلف یخچال نفوذ کرده و با ایجاد لایه های نازک رطوبت روی سطوح، شرایط را برای عبور جریان برق به بدنه فراهم میکند.

افزایش رطوبت

ورود آب به اجزای داخلی یخچال

نفوذ آب به داخل اجزای الکتریکی یخچال یکی از خطرناک ترین مشکلات در برق دار شدن بدنه است. این مشکل از طریق نشتی لوله های آب، تقطیر شدید در اثر تفاوت دما یا حتی پاک کردن نادرست یخچال اتفاق می‌ افتد. وقتی آب به قسمت های الکتریکی نفوذ می کند، باعث اتصالی و خرابی قطعات خواهد شد. همچنین، تجمع آب در قسمت های مختلف یخچال به مرور زمان باعث پوسیدگی و خوردگی قطعات شده و خطر برق گرفتگی را افزایش دهد.

سیم ارت یا اتصال به زمین

سیم ارت یکی از اجزای ایمنی در سیستم برق رسانی یخچال بوده و نقش مهمی در جلوگیری از برق گرفتگی دارد. عدم وجود سیم ارت مناسب یا اتصال نادرست آن باعث ایجاد نشت جریان، برق به جای تخلیه شدن در زمین، به بدنه یخچال میشود. همچنین، قطع شدن یا شل شدن اتصالات سیم ارت در طول زمان سبب از بین رفتن این لایه محافظ میشود.

جمع بندی

برق داشتن بدنه یخچال یکی از مشکلات جدی است که به عواملی از جمله فرسودگی قطعات، مشکلات فنی، رطوبت و نشت آب و… بستگی دارد که در این مقاله به تمامی این مشکلات و راه حل پرداخته ایم.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WeCreativez WhatsApp Support
اگر سوالی در مورد دوره های آموزشگاه دارید بصورت 24 ساعت آماده پاسخگویی هستیم ...
👋 سلام چطور میتونم کمکتون کنم ؟