معرفی ابزارهای مورد نیاز برای ساخت کابینت + کاربرد هر کدام

معرفی ابزارهای مورد نیاز برای ساخت کابینت + کاربرد هر کدام
چکیده مطلب :

وسایل و ابزارهای ساخت کابینت کدام اند؟ در این مقاله تجهیزات لازم برای کابینت سازی از جمله انواع اره، دریل، میخکوب، تراز، کمپرسور و … را شرح داده ایم.

اگر به دنبال آشنایی با ابزار مورد نیاز برای ساخت کابینت و کاربرد هر کدام از این ابزارها هستید، این مقاله از آموزشگاه فنی حرفه ای اصفهان برای شما است. امروزه طراحان توجه بسیار زیادی به طراحی دکوراسیون آشپزخانه دارند و تمام تلاش خود را به کار می گیرند تا بتوانند یک طراحی فوق العاده جذاب و منحصر به فرد داشته باشند. اصلی ترین بخش آشپزخانه را کابینت ها تشکیل می دهند.

از همین رو طراحی کابینت ها گستردگی بسیار بالایی پیدا کرده و از متریال متنوع و جذابی در این زمینه استفاده می شود. کابینت های ام دی اف را می توان به عنوان یکی از محبوب ترین و پرکاربردترین گزینه ها در این زمینه محسوب کرد که در بسیاری از خانه های بزرگ و کوچک مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه قصد داریم به صورت کلی به معرفی این کابینت ها و ابزارآلات مورد استفاده در ساخت کابینت های ام دی اف بپردازیم.

کابینت MDF چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

کابینت ام دی اف به کابینتی میگویند که در تمام قسمت های آن ها یعنی بدنه، درب، تاج، کناره ها و … از ورق های ام دی اف استفاده شده باشد.

کابینت MDF چیست و چه ویژگی هایی دارد

برخی از مهم ترین ویژگی کابینت های ام دی اف به شرح زیر هستند:

  1. این نوع از کابینت را می توانیم در دسته گزینه های اقتصادی قرار دهیم.
  2. کابینت های ام دی اف از سطح کیفی بالایی برخوردار هستند.
  3. معمولا با رعایت شرایط نگهداری مناسب، می توانند طول عمر بالایی داشته باشند.
  4. رنگ و طرح این کابینت ها نیز از تنوع بسیار بالایی برخوردار هستند.
  5. شما می توانید از کابینت های ام دی اف در رنگ های مختلف و به صورت مات یا براق استفاده کنید. م
  6. عمولا برای صفحه روی این کابینت ها، از صفحه های سنگ طبیعی استفاده می شود که ترکیب بسیار جذابی می سازند.

ابزارهای ساخت کابینت کدام اند؟

طراحی و ساخت کابینت نیاز به ابزار و تجهیزات مختلفی دارد که در این بخش به معرفی چند نمونه از آن ها می پردازیم.

ابزارهای ساخت کابینت کدام اند

چنانچه تمایل دارید به صورت کاملا عملی و در کارگاه های مجهز، روش کار کردن و استفاده صحیح از ابزارها و تجهیزات لازم برای ساخت انواع کابینت ها را بیاموزید؛ پیشنهاد می کنیم در دوره کابینت سازی این آموزشگاه شرکت نمایید. این دوره از محبوب ترین رشته های موسسه فن آموزان اصفهان و به طور کلی، در صدرِ لیست پردرآمدترین رشته فنی حرفه ای می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دوره کافی است با ما تماس بگیرید و یا روی لینک داده شده کلیک نمایید.

  1. اره فارسی بر

یکی از ابزارهای فوق العاده کاربردی در روند ساخت کابینت، اره فارسی بر بوده که از آن به منظور برش چوب در ابعاد مختلف استفاده می شود. با کمک این اره، کابینت ساز می تواند چوب را به راحتی در زاویه ها و اندازه های مختلف با ظرافت و دقت بسیار بالا برش دهد. با این اره امکان برش چوب تا زاویه درجه وجود دارد. این اره از یک اره ظریف بر و میله های متحرک تشکیل شده است.

  1. اره عمود بر

از این اره برای برش فیبر و چوب با ضخامت کم استفاده می شود. همچنین این اره می تواند چوب های ام دی اف را به صورت منحنی و یا زاویه دار، برش دهد. این اره با عنوان اره چکشی برقی نیز شناخته می شود و در دو نوع افقی و عمودی در بازار وجود دارد.

  1. فرز دستی از ابزارهای ساخت کابینت

از دیگر ابزارآلات ساخت کابینت، می توانیم به فرز دستی اشاره کنیم. فرز دستی برای ایجاد شیار و لبه بر روی سطح چوب مورد استفاده قرار می گیرد. این فرز که در انواع مختلفی در بازار وجود دارد، با عنوان فرز انگشتی نیز شناخته می شود.

فرز دستی از ابزارهای ساخت کابینت

  1. مینی فرز

یکی از ابزارهای کابینت سازی فوق العاده کاربردی که برای صیقلی کردن، برش چوب و فلزات با ضخامت کم، سنگ زنی و … مورد استفاده قرار می گیرد، مینی فرز است. با کمک این مدل فرز می توانید در مواقع مورد نیاز، یک لایه روی سطح چوب را حذف کرده و آن را کاملا صیقلی کنید.

  1. دریل برقی

دریل یا مته برقی نیز یکی دیگر از لوازم کاربردی در ساخت کابینت محسوب می شود. در روند ساخت کابینت MDF، به دریل برقی نیاز بوده و بدون وجود این وسیله، نمی توان کار را پیش برد. از این وسیله برای سوراخ کردن محصولاتی مانند چوب و فلز و همچنین سمباده کاری در موارد گوناگون استفاده می شود.

  1. دریل ستونی

برای دریل کاری و سوراخ کردن قطعات با دقت و ظرافت بالاتر، باید از دریل ستونی استفاده کرد. این دریل دارای یک صفحه کار قوی و محکم بوده که می تواند این نیاز شما را به خوبی پاسخ دهد. از این دریل معمولا برای سوراخ کردن فیبر و انواع فلزات در زاویه دلخواه استفاده می شود.

  1. دریل پیچ گوشتی جزو ابزارهای ساخت کابینت مهم

در روند ساخت و نصب کابینت ها، نیاز به باز و بسته کردن پیچ های زیادی دارید. از همین رو می توانید از دریل پیچ گوشتی شارژی استفاده کنید که هیچ گونه سیمی نداشته و به هیچ عنوان دست و پا گیر نیست. استفاده از این دریل ها می تواند سرعت روند کار را تا حد بالایی ارتقا ببخشد.

دریل پیچ گوشتی جزو ابزارهای ساخت کابینت مهم

  1. رنده برقی

از دیگر ابزارهای مهم در زمینه ساخت کابینت، باید به رنده برقی اشاره کنیم که می تواند به هم سطح کردن سطوح ناهموار و کاهش ضخامت چوب بپردازد. رنده برقی تنوع بالایی در بازار داشته که شما باید بر اساس استفاده و نیاز تولیدی خود، از آن تهیه کنید.

  1. تراز لیزری

هنگام نصب کابینت، باید تمام سطوح کاملا تراز و صاف باشند. در این راستا توصیه می کنیم که از تراز لیزری به جای تراز حبابی و سایر مدل های موجود در بازار استفاده کنید. این مدل از تراز می تواند با قرارگیری در راستای افقی و عمودی، به صورت هم زمان با کمک باریکه لیزر، اقدام به نمایش سطح تراز کند.

  1. میخکوب بادی

در روند ساخت کابینت ام دی اف، لازم است تا چوب ها و فیبرها به یکدیگر متصل شوند. در این زمینه به میخکوب بادی در کنار میخ سوزنی نیاز دارید. میخکوب بادی می تواند باعث استحکام بیشتر و سرعت عمل بالاتر در روند کار شود. معمولا قطعاتی که با کمک دستگاه منگنه بادی یا همان میخکوب بادی به یکدیگر متصل شده اند، دارای استحکام بیشتری نیز هستند.

  1. پیچ دستی

پیچ دستی نیز از دیگر قطعاتی است که وظیفه سرهم کردن بخش های مختلف کابینت را بر عهده دارد. این پیچ ها از یک میله اصلی و دو بازوی ثابت و متحرک تشکیل شده اند.

  1. کمپرسور هوا از دیگر وسایل ساخت کابینت

برخی از تجهیزات بادی مورد نیاز در کابینت سازی، نیاز به تامین فشار هوا دارند. در این مواقع باید با کمک یک کمپرسور هوا این فشار را تامین کنید. کمپرسورها معمولا مدل ها و ظرفیت های مختلفی دارند که باید بر اساس حجم کار خود از بین آن ها انتخاب کنید.

کمپرسور هوا از دیگر وسایل ساخت کابینت

  1. چکش

برای وارد کردن ضربات به بخش های مختلف و یا شکستن صفحات چوب باید از چکش استفاده کنید. چکش بر اساس نوع کاربرد، در مدل های مختلفی ساخته می شود.

  1. گازور زن

لولای کابینتی یا لولا فنری برای محکم شدن بر روی ورقه های ام دی اف بوده و برای نصب شدن نیاز به ایجاد حفره توسط دستگاه مخصوص دارد. پس می توانیم دستگاه گازور زن را نیز از دیگر ابزارآلات مهم در صنعت کابینت سازی بدانیم که می تواند حفره های مسطح و صافی را به وجود آورد.

  1. دم چلچله زن

برای اتصال دو قطعه چوب در مدت زمان کوتاه، به دستگاهی با عنوان دم چلچله زن نیاز است. از همین رو دم چلچله زن را می توان از لوازم کاربردی برای ساخت و نصب کابینت های آشپزخانه در نظر گرفت.

  1. گیره کابینت سازی

یکی از مهم ترین ابزارآلات کابینت سازی را می توانیم گیره ها معرفی کنیم که در شرایط مختلف به شما کمک می کنند. گیره ها در مدل های مختلف در بازار وجود دارند که هرکدام از آن ها شرایط استفاده و کاربرد متفاوتی دارند. از همین رو توصیه می کنیم که در انواع کارگاه های کابینت سازی، حتما چند مدل گیره وجود داشته باشد. چند نمونه از گیره های کاربردی در این زمینه، گیره موازی، گیره لوله ای، گیره دستی و … هستند.

  1. ابزار اندازه گیری از تجهیزات کابینت سازی مهم

اندازه گیری را می توانیم یکی از مهم ترین مراحل ساخت و نصب کابینت معرفی کنیم که باید با دقت و ظرافت کامل انجام شود. برای اینکه شما بتوانید برش های دقیقی بر روی ورق های ام دی اف داشته باشید، نیاز به ابزار اندازه گیری دقیق دارید. از لوازم مورد نیاز در این زمینه می توانیم به متر لیزری، گونیا، تراز و شیب سنج، کولیس، زاویه سنج دیجیتال و … اشاره کنیم.

ابزار اندازه گیری از تجهیزات کابینت سازی مهم

دیگر یراق آلات مورد نیاز ساخت و نصب کابینت

در کنار لوازم نام برده در قسمت های قبلی، ساخت و نصب کابینت و یراق آلات مختلف دیگری هم نیاز دارد که در این بخش به چند نمونه از آن ها اشاره می کنیم.

  1. بست آتاژور

از بست آتاژور برای نگهداری طبقه کابینت استفاده می شود. این وسیله از آلیاژ بسیار مستحکم زاماک ساخته شده و بیشتر برای نگهداری صفحات شیشه ای به کار برده می شود. استفاده از این بست به صورت افقی و عمودی امکان پذیر بوده و کاربرد بسیار گسترده ای دارد.

  1. پایه سقفی

از دیگر یراق آلاتی که برای نصب کابینت مورد نیاز بوده، پایه سقفی است که به سقف کابینت متصل شده و لوازم و طبقات را به خوبی نگهداری می کند. این پایه ها معمولا از فلزات بسیار مستحکمی ساخته می شوند تا بتوانند وزن های بالا و سنگین را نگهدارند.

  1. پایه کابینت از دیگر یراق آلات مورد نیاز ساخت و نصب کابینت

قرار گرفتن کابینت ها بر روی زمین و به وجود آوردن فاصله کافی با کف، نیاز به پایه کابینت داریم. پایه کابینت های منتخب در این زمینه باید استحکام کافی داشته باشند تا بتوانند وزن مورد نیاز را تحمل کنند. به صورت کلی مهم ترین نکته در این زمینه، میزان استحکام پایه بوده که باید به آن توجه داشته باشید.

پایه کابینت از دیگر یراق آلات مورد نیاز ساخت و نصب کابینت

  1. دستگیره

یکی از اساسی ترین یراق آلات در کابینت سازی، دستگیره است. دستگیره های کابینت تنوع بسیار گسترده ای داشته و در طرح، رنگ و سبک های متنوعی ساخته شده اند. در ساخت این دستگیره ها از متریال مختلفی مانند فلز، چوب، پلاستیک، شیشه و … استفاده می شود. شما می توانید با توجه به سبک کابینت به کار برده شده در آشپزخانه خود، اقدام به انتخاب دستگیره مناسب بکنید.

  1. ریل

در طراحی کابینت هر آشپزخانه، چند کشو کاربردی وجود دارد. این کشوها برای باز و بسته شدن نیاز به ریل های باکیفیت دارند. ریل کابینت معمولا دارای یک محور فلزی بوده و توسط غلتک های کوچکی، به باز و بسته شدن کمک می کند.

  1. قفل

اکثر خانواده هایی که دارای کودک هستند، نیاز به قفل کابینت دارند. قفل کابینت با مکانیزم های مختلف و متنوع در بازار موجود است و شما می توانید به سادگی از آن ها بهره ببرید. امروزه تکنولوژی های جدیدی مانند قفل الکترونیکی نیز در این زمینه به وجود آمده اند که کارایی گسترده و بسیار بالایی دارند.

  1. گونیا

یکی از یراق آلاتی که برای نگهداری طبقات درون کابینت مورد استفاده قرار می گیرد، گونیا است. گونیا از جنس ضخیم و بسیار مستحکمی برخوردار است و می تواند وزن بالایی را تحمل کند. این قطعات معمولا از ورق های 1.5 تا 4 میلی متری ساخته شده اند.

  1. مگنت از تجهیزات کابینت سازی مهم

این ابزار معمولا در ساخت کابینت های مدرن مورد استفاده قرار می گیرد. شما با کمک مگنت، می توانید بدون نیاز به دستگیره اقدام به نصب کابینت کنید. مکانیزم عملکرد مگنت به این صورت است که تنها با وارد کردن فشار اندکی به درب کابینت، درب آن باز می شود. استفاده از مگنت می تواند جلوه فوق العاده ای به طراحی کابینت های شما ببخشد.

مگنت از تجهیزات کابینت سازی مهم

  1. لولا

برای متصل کردن درب ها به بدنه کابینت، به لولا نیاز است. این لولاها توسط پیچ به درب و کابینت متصل می شوند و باید از کیفیت بالایی برخوردار باشند. از آنجایی که لولا روزانه در دفعات زیادی مورد استفاده قرار می گیرد، نیاز به کیفیت بالایی دارد تا بتواند از طول عمر خوبی برخوردار باشد.

  1. فلج

برای متصل کردن شیشه به ام دی اف و چوب، باید از ابزاری تحت عنوان فلج استفاده کنید. فلج با کمک چسب UV به اتصال شیشه و چوب می پردازد.

  1. جک

از دیگر یراق آلات مهم و ضروری کابینت سازی، باید به جک کابینت اشاره کنیم که در موارد بسیار زیادی کاربرد دارد. جک ها انواع مختلفی دارند که بسته به نوع کابینت، نحوه باز و بسته شدن و … باید انتخاب شوند. مکانیزم باز و بسته شدن این جک ها به سه دسته بالا، پایین و طرفین تقسیم می شود که هر کدام از آن ها برای کابینت های مخصوصی هستند. ساختار جک های نیز در دسته های متنوع ساعتی، بازویی، اتوبوسی، پمپی و اونتوس قرار می گیرد.

دسته بندی ابزارهای ساخت کابینت ام دی اف

ابزارهای لازم برای ساخت کابینت های ام دی اف را می توان به دو دسته ساده و پیچیده تقسیم کرد.

ابزارهای ساده

ابزارهای ساده، ابزارهایی هستند که برای انجام کارهای اولیه و ابتدایی در ساخت کابینت های ام دی اف مورد نیاز هستند. این ابزارها معمولاً قیمت پایینی دارند و برای استفاده در کارگاه های کوچک و خانگی مناسب هستند.

  • اره دستی (اره فارسی بر، گرد، میزی)
  • دریل دستی
  • پیچ گوشتی دستی
  • خط کش و گونیا
  • متر
  • اره مویی
  • مته دستی
  • چاقو
  • و …

ابزارهای پیچیده

ابزارهای پیچیده، ابزارهایی هستند که برای انجام کارهای پیشرفته و دقیق در ساخت کابینت های ام دی اف مورد نیاز هستند. این ابزارها معمولاً قیمت بالایی دارند و برای استفاده در کارگاه های بزرگ و صنعتی مناسب هستند.

  • دستگاه دورکن
  • دستگاه فرز
  • کمپرسور هوا
  • دستگاه سنباده
  • دستگاه برش لیزر
  • منگنه بادی
  • دستگاه برش CNC
  • میخکوب بادی
  • و …

نکات مهم در استفاده از ابزارهای کابینت سازی

حال که به طور کامل با ابزارهای کابینت سازی و طرز کار آن ها آشنا شدید؛ بیایید با هم بررسی کنیم که برای استفاده بهینه از این وسایل و تجهیزات باید چه ترفندها و تکنیک هایی را به کار بگیرید.

  • آشنایی با ابزارها

اولین و مهم ترین نکته در استفاده از وسایل ساخت کابینت، کسبِ آشنایی کامل با این ابزارها است. کابینت سازان باید با کاربرد، نحوه استفاده و نکات ایمنی هر یک از ابزارها آشنا باشند. برای این کار می توان از کتاب ها، مقالات و دوره های آموزشی تخصصی این حوزه استفاده کرد.

  • استفاده از ابزار مناسب

برای هر پروژه ساخت و تولید کابینت، باید از ابزار مناسب استفاده کرد. استفاده از ابزار نامناسب باعث آسیب به ابزار، قطعات کار و حتی خود کابینت ساز می شود. برای مثال، برای برش چوب های ضخیم، باید از اره عمود بر استفاده کرد. استفاده از اره مویی برای این کار، برش دقیق تقریبا ممکن نیست و حتی ممکن است آسیب دیدگی چوب را به دنبال داشته باشد.

  • رعایت نکات ایمنی

استفاده از ابزارهای کابینت سازی، می تواند خطرات زیادی را به همراه داشته باشد. برای جلوگیری از این خطرات، باید نکات ایمنی را رعایت کرد. برخی از نکات ایمنی مهم عبارتند از:

  • استفاده از لباس کار مناسب
  • محافظت از چشم ها، گوش ها و دست ها
  • استفاده از کفش های ایمن
  • وصل کردن ابزارها به پریز برقی با سیم ارت
  • رعایت فاصله ایمنی از وسایل متحرک

نگهداری صحیح از ابزارها

بدون شک نگهداری صحیح از ابزارها، باعث افزایش طول عمر آنها و بهبود عملکردشان می شود. برای نگهداری صحیح از ابزارها، باید نکات زیر را رعایت کرد:

  • پس از هر بار استفاده از وسایل، آنها را تمیز و روغن کاری کنید.
  • ابزارها را در مکانی تمیز، خشک و خنک و به دور از رطوبت و آلودگی نگهداری کنید.
  • نگذارید ابزارها از ارتفاع زیاد سقوط کرده و روی زمین بیفتند.

تمرین و تکرار

استفاده صحیح از ابزارهای کابینت سازی، مستلزم تمرین و تکرار است. کابینت سازان باید تا حد امکان با ابزارها تمرین کنند تا بتوانند به طور موثر و ایمن از آنها استفاده کنند.

جمع بندی

امروزه کابینت های ام دی اف با محبوبیت بسیار زیادی برخوردار هستند و کاربرد بسیار زیادی دارند. در روند ساخت و نصب این کابینت ها معمولا نیاز به تجهیزات و یراق آلات متعدد و مختلفی وجود دارد. در بخش های قبلی به صورت کامل به معرفی ابزار و تجهیزات مورد نیاز در کارگاه های کابینت سازی و همچنین یراق آلات مناسب برای نصب کابینت پرداختیم تا شما اطلاعات مفیدی در این باره به دست آورید.

اگر شما هم جزو افرادی هستید که کار با چوب و ساخت انواع کمدها و کابینت ها علاقه مند هستید؛ می توانید در دوره کابینت سازی فن آموزان اصفهان شرکت کرده و بعد از پایان یافتن کلاس ها ضمن اخذ مدرک فنی و حرفه ای معتبر و بین المللی وارد بازار کار پر رونق و سودآور این رشته شوید.

جالب است بدانید؛ مدرک فنی و حرفه ای کابینت سازی به اندازه ای معتبر و ارزشمند است که شما عزیزان به راحتی می توانید با دریافت کردن آن، قدم در مسیر اشتغال زایی و کارآفرینی گذاشته و با گرفتن وام فنی و حرفه ای سرمایه و بودجه اولیه مورد نیاز به منظور راه اندازی کسب و کار تولیدی و یا فروشگاهی در این زمینه به دست آورید.

از دیگر گزینه های پیش روی شما بعد از پایان یافتن این دوره، مهاجرت با مدرک فنی حرفه ای می باشد. زیرا این گواهی نامه، دارای ارزش و اعتبار جهانی می باشد و می تواند برای کسانی که قصد ادامه تحصیل و یا کار در دیگر کشورهای دنیا را دارند بسیار موثر واقع شود.

سؤالات متداول درباره ابزارهای مورد نیاز ساخت کابینت

  1. چگونه می توان شیشه را به کابینت ام دی اف متصل کرد؟

امکان اتصال شیشه با کابینت های ام دی اف، از طریق ابزاری تحت عنوان فلج امکان پذیر است.

  1. برای برش زاویه دار چوب ها از چه ابزاری باید استفاده کنیم؟

در این زمینه می توان از فارسی بر و یا اره عمود بر بهره ببریم.

  1. نحوه عملکرد مگنت به جای دستگیره به جه صورت است؟

مگنت ها دقیقا پشت درب در قسمت بدنه کابینت نصب می شوند. برای باز کردن کابینت کافی است فشار اندکی به قسمتی که مگنت نصب شده وارد کنیم تا بین درب و مگنت اتصال برقرار شو. در این حالت به راحتی کابینت باز می شود.

5/5 - (6 امتیاز)

یک پاسخ به “معرفی ابزارهای مورد نیاز برای ساخت کابینت + کاربرد هر کدام”

  1. ممنون از پست مفیدتون، اگر شرکت ساخت و نصب کابینت دارید یا قصد راه اندازی این شرکت رو دارید این مقاله به دردتون میخوره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WeCreativez WhatsApp Support
اگر سوالی در مورد دوره های آموزشگاه دارید بصورت 24 ساعت آماده پاسخگویی هستیم ...
👋 سلام چطور میتونم کمکتون کنم ؟