علت و روش حل مشکل خنک نکردن کولر گازی پنجره ای – بررسی جامع
در این مقاله مهم ترین دلایل خنک نکردن کولر گازی پنجره ای را به طور کامل بررسی کرده و برای رفع این مشکل راه حل های مفیدی را ارائه کرده ایم.
در این مقاله از آموزشگاه فنی و حرفه ای اصفهان قصد داریم تا به طور کامل به بررسی علت خنک نکردن کولر گازی پنجره ای و روش حل این مشکل بپردازیم و به سوالاتی از این دست که چرا کولر گازی باد خنک نمی زند و علت اینکه کولر گازی روی فن کار می کند چیست و خراب بودن یا تنظیم نبودن ترموستات کولر گازی پنجره ای چه تاثیری در خنک نکردن کولر گازی (اسپیلت) دارد و … پاسخ دهیم.
این مقاله برای همه افرادی که در عرصه نصب و تعمیرات کولرهای گازی فعالیت می کنند و افرادی که کولر گازی منزل یا محل کار آن ها با مشکل خنک نکردن مواجه شده است؛ مفید بوده و می تواند اطلاعات به روز و ارزشمندی را در اختیارشان قرار دهد.
اگر به حوزه تاسیسات و تعمیرات وسایل سرمایشی و گرمایشی منزل علاقه مند هستید؛ می توانید با شرکت در دوره تعمیرات کولر گازی صفر تا صد این رشته را نزد اساتید مجرب آموزش ببینید و تمامی مشکلات رایج مربوط به کولرهای گازی منزل خود را رفع نمایید و یا با دریافت مدرک فنی و حرفه ای این رشته، فعالیت رسمی خود را به عنوان یک تعمیرکار اسپیلیت آغاز نمایید.
جالب است بدانید آموزشگاه فن آموزان اصفهان در زمینه تعمیرات وسایل گرمایشی و سرمایشی و برقی منزل، دوره های دیگری نیز دارد که برخی از مهم ترین آن ها بدین شرح هستید: دوره نصب و تعمیرات پکیج، دوره تعمیر لوازم خانگی بزرگ و خرد، دوره های مربوط به تعمیرات یخچال، لباسشویی، ظرفشویی، مایکروفر و …
علت گرم شدن باد کولر گازی پنجره ای
- کمبود گاز مبرد
- خرابی ترموستات
- معیوب بودن کمپرسور
- وجود نشتی در لوله ها
- خرابی کندانسور
- معیوب بودن فن داخلی یا خارجی
- عدم تراز بودن کولر گازی
- خرابی برد کنترل
- معیوب بودن سنسور دما
- کار نکردن رله استارت
- خرابی موتور فن
- مسدود شدن فیلتر هوا
- ایراد در شیر برقی
- مشکلات مربوط به شیر انبساط
- قرار گرفتن کولر گازی در معرض تابش مستقیم خورشید
این 15 علت را می توان به دو دسته تقسیم کرد:
- مشکلات فنی: این مشکلات مربوط به خرابی قطعات داخلی کولر گازی هستند.
- مشکلات غیرفنی: این مشکلات مربوط به عوامل خارجی مانند قرار گرفتن کولر گازی در معرض تابش مستقیم خورشید یا عدم تراز بودن آن هستند.
در ادامه قصد داریم برخی از علل خنک نکردن کولر گازی که در بالا مطرح کردیم و روش حل مشکلات ناشی از آن ها را با هم بررسی کنیم.
فیلتر هوای کثیف از دلایل خنک نکردن کولر گازی
تمام کولرهای گازی برای عملکرد صحیح به جریان هوا مناسب نیاز دارند. فیلتر هوای کثیف می تواند جریان هوا را مسدود کرده و باعث شود که کولر گازی خنک نکند . یکی از دلایل خنک نکردن کولر گازی پنجره ای فیلتر هوا است . فیلتر هوا معمولاً در داخل درب جلویی قرار دارد و هر کولر روش خاص خود را برای تعویض یا تمیز کردن آن دارد.
مراحل تمیز کردن فیلتر هوا در کولر گازی
- درپوش جلویی را بردارید.
- فیلتر را به بیرون بکشید.
- فیلتر را می توان در یک ظرفشویی با آب تمیز کرد. فقط از آب استفاده کنید زیرا مواد شیمیایی استفاده شده پس از تمیز شدن در اتاق پخش می شود.
- پس از تمیز کردن فیلتر، آن را مجدداً در واحد نصب کنید. مطمئن شوید که به درستی تراز شده است تا در هنگام کار هیچ گرد و غباری از آن رد نشود.
تنظیم نبودن ترموستان کولر
تنظیم کردن ترموستات کولر گازی به شکل صحیح، امری ضروی در پروسه خنک سازی توسط اسپلیت به شمار می آید که نباید از آن غافل شد. اما گاهی اتفاق می افتد که به خاطر تنظیمات اشتباه ترموستات اسپیلت، کولر نمی تواند به درستی کار خود را انجام دهد و این موضوع می تواند یکی از دلایل خنک نکردن کولر گازی پنجره ای باشد. برای حل این مشکل، کافی است ترموستات نصب شده روی کولر را بررسی کرده و مطمئن شوید که اولا این دستگاه دمای اسپیلیت را به درستی نشان می دهد؛ ثانیا از این موضوع اطمینان حاصل کنید که دمای کولر گازی به اندازه کافی پایین باشد.
کثیف بودن سیم پیج داخلی
سیم پیچ داخلی می تواند همانند سیم پیچ خارجی کثیف شود و باید حتما به فکر تمیزی آن باشید. پوشش داخلی صفحه سطحی احتمالاً باید برداشته شود و چگونگی انجام این کار بستگی به نوع کولر دارد.
از هیچ ماده شیمیایی برای تمیز کردن سیم پیچ داخلی استفاده نکنید زیرا هنگام دمیدن در اتاق بوی آن پخش می شود. از آب خالی استفاده کنید و گرد و غبار یا هرگونه تجمع ایجاد شده را تمیز کنید.
باز هم مراقب باشید که باله های کوچک خم نشوند.
مراحل تمیز کردن سیم پیچ داخلی
برای این که بتوانید مشکل کثیف بودن سیم پیچ داخلی اسپلیت را که از دلایل اصلی خنک نکردن کولر گازی می تواند باشد، به شکل اصولی حل کنید؛ بهتر است مراحل زیر را دنبال کنید.
-
صفحه جلو را باز کنید
اولین کاری که باید انجام شود این است که وارد پنل جلوی کولر خود شوید. هر کولر گازی پنجره ای در مورد نحوه دسترسی به سیم پیچ داخلی متفاوت ساخته شده است. در بعضی از آنها یک قفل وجود دارد که باز می شود در حالی که در بعضی دیگر صفحه جلو با پیچ ثابت است.
-
کولر را با آب اسپری کنید
اگر کولر گازی را بتوان بیرون برد ، تمیز کردن آن بسیار آسان تر است اگرچه ضروری نیست و می توان آن را در داخل تمیز کرد. برای از بین بردن کثیفی ها، آب باید به داخل پره ها پاشیده شود. استفاده از آب ساده در بطری اسپری به خوبی باعث می شود تا آب بین پره ها قرار گیرد.
کولر را می توان از خانه بیرون آورد و با شلنگ بیرون آن را تمیز کرد. در صورت استفاده از شلنگ مطمئن شوید که از فشار آب زیاد استفاده نکنید زیرا فشار زیاد باعث خم شدن باله های کوچک می شود که گرما را پراکنده می کنند. خم شدن چند باله مانع هوای زیادی نمی شود اما خم شدن باله های زیاد هوای مورد نیاز کولر را برای کار صحیح مسدود می کند. هدف اصلی این است که از هر گونه آلودگی یا بقایای دیگر جمع شده در پره ها که مانع ورود هوا به داخل اتاق می شود، خلاص شویم.
-
وضعیت سیم پیچ کولر را بررسی کنید
حال که سیم پیچ داخلی کولر را به خوبی تمیز کردید؛ وقت آن رسیده است که عملکرد این قطعه را بررسی کنید.
- آیا خارج از فن کندانسور بادی می وزد؟
تشخیص اینکه فن داخلی در حال دمیدن است کار سختی نیست، اما یک فن خارجی نیز وجود دارد که هوای گرم را از یک کولر گازی پنجره ای دور می کند. در صورت توقف دمیدن فن خارجی ، دستگاه کار نمی کند. برخی از فن های خارجی فقط به طور متوسط کار می کنند و برای صرفه جویی در انرژی در صورت عدم نیاز خاموش می شوند. بیشتر واحدهای A / C پنجره ای از همان موتور برای چرخاندن پره های داخلی و خارجی استفاده می کنند اما می توانند جدا باشند.
دیگر نیازی به باز کردن کولر نیست تا ببینید آیا در حال چرخش است یا خیر ، شما می توانید احساس کنید که هوا از بیرون کولر خارج می شود یا نه. حتماً هنگامی که دستگاه درست کار نمی کند ، فن خارجی را بررسی کنید زیرا باید روشن باشد و هوای گرم را از بدنه خارج کند.
- آیا کمپرسور روشن می شود؟
کمپرسور هنگام روشن شدن صدای وزوز ناگهانی و پر سر و صدایی ایجاد می کند. در اصل این یک پمپ است که مبرد را در کل کولر گازی به چرخه در می آورد. وقتی که صدای کولر گازی پنجره ای تغییر کرده است ، می توانید عملکرد نادرست کمپرسور را نتیجه بگیرید و باید در اسرع وقت به آن رسیدگی کنید.
- مبرد کم
واحدهای A / C پنجره می توانند مبرد کمتری داشته و برای شروع دوباره خنک سازی به شارژ نیاز داشته باشند. معمولاً یک واحد مبرد کم جایگزین می شود اما می توانند مبرد را دوباره به سیستم اضافه کنند. برخی از مهارت ها و ابزارهای اساسی برای شارژ مجدد یک کولر مورد نیاز است.
روش پیشنهادی شارژ مجدد واحد کولر گازی پنجره ای
-
هر گونه نشتی
اولین قدم بررسی نشتی است. اگر در طی یک سال گذشته یا کولر نشتی کمی داشته است، احتمالا تا الان بیشتر شده است. قبل از شارژ مجدد ، نشتی ها باید رفع و ترمیم شوند. چند روش برای یافتن نشت از بازرسی بصری تا پر کردن واحد با نیتروژن و استفاده از صابون برای یافتن نشت وجود دارد.
ردیاب نشت وسیله ای ست که می توان خریداری کرد و نشت کولر را تشخیص داد. وقتی ردیاب به قسمت نشتی نزدیک می شود، بوق می زند. معمولاً نشتی در درزهایی اتفاق می افتد که غالباً نیاز به لحیم کاری مجدد آنهاست.
-
پورت سرویس
کولر گازی های کوچک معمولاً دارای پورت سرویس جهت اتصال سنج ها نیستند. نصب پورت سرویس کار ساده ای است و نیاز به لحیم کاری در پورت یا استفاده از گیت شیر سوراخ دار دارد. نصب شیر سوپاپ آسان است و متداول ترین روش برای تهیه سوپاپ شرردر بر روی کولر است. پورت های سرویس معمولاً برای افزودن مبرد که خط قطر بزرگتری دارد ، روی خط فشار کم نصب می شوند.
-
شارژ مجدد کولر
پس از برطرف شدن هرگونه نشتی و نصب پورت سرویس ، کولر آماده برای خنک کردن است. گیج های HVAC و خنک کننده های درست مورد نیاز است. امروزه بیشتر کولر گازی ها از R410a استفاده می کنند اما برچسب سرویس موجود در کولر را بخوانید تا مطمئن شوید.
-
پنجره گرم
اگر کولر گازی پنجره ای در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار داشته باشد ، سرد کردن خانه شما بسیار دشوار خواهد بود . تا جایی که می توانید، کولر گازی را در محلی قرار دهید که کمترین آفتاب در آن قسمت وجود داشته باشد. اما اگر با وجود جا به جایی بازهم احساس کردید کولر در معرض آفتاب است، سعی کنید با استفاده از پرده ها یا ابزاری دیگر، سایه ایجاد کرده و به سرد شدن بیشتر محیط کمک کتید. اگر یک کولر گازی پنجره ای دارید ، حتماً مهر و موم های اطراف دستگاه خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید هوای گرم از خارج به داخل آن نشت نمی کند و هوای سرد به بیرون نفوذ نمی کند. ممکن است لازم باشد درزها و راه های نفوذ هوا به داخل و خارج را در کولر، دوباره درزگیری کرده و ببندید.
-
فن شکسته
اگر فن دستگاه شما روشن نیست ، AC خنک نمی کند. در این حالت باید دکمه تنظیم مجدد یا اضافه بار را فشار دهید و سعی کنید کولر را تنظیم کنید. یا اگر کولر خاموش است ، سعی کنید پره های فن را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید. اگر تیغه ها بتوانند آزادانه بچرخند ، ممکن است از نظر خازن مشکل داشته باشند و ممکن است نیاز به تعویض باشد.
حتی وقتی هوا خیلی گرم است ، کولر گازی باید هر از چند گاهی خاموش شود. اتصال دائمی جریان برق می تواند برای فن شما مشکل ساز شود. فن ترموستات خود را خاموش کرده و ببینید آیا متوقف می شود یا خیر. همچنین ممکن است نیاز باشد سوئیچ های رله و مبرد را نیز بررسی کنید.
-
کثیف بودن باله های بیرون
باله های خارجی برای دفع گرما وجود دارد زیرا فن خارجی مانند رادیاتور داخل ماشین هوا را از طریق آنها عبور می دهد. در صورت مسدود شدن باله ها،گرما دفع نمی شود و کولر از کار می افتد یا باد گر تولید می کند. یک راه سریع برای رفع این مشکل این است که کولر خاموش را با یک شیلنگ و آب پاشی از شر غبارهای مزاحم که باعث اختلال شده اند، نجات دهیم. مراقب باشید که باله ها خم نشوند زیرا به راحتی قابل خم شدن هستند و در صورت خم شدن جریان هوا را مسدود می کنند.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم تا با هم علت خنک نکردن کولر گازی پنجره ای را بررسی کرده و برای حل این مشکل، راه حل های کاربردی و به روز و مطمئن ارائه دهیم. این مقاله تنها بخش کوچکی از آموزش های دوره تخصصی نصب و تعمیرات کولر گازی است که در این آموزشگاه برای علاقه مندان حوزه تاسیسات و وسایل سرمایشی برگزار می گردد.
اگر دوست دارید مهارت و دانش کافی برای حل تمامی مشکلات فنی کولرهای گازی اسپلیت را به دست آورید؛ پیشنهاد می کنیم در این دوره کاربردی از آموزشگاه فن آموزان اصفهان شرکت نمایید. همچنین اگر دوست دارید خودتان وارد صنعت فروش، نصب و تعمیرات کولرهای گازی بشوید؛ توصیه می کنیم بعد از اتمام این دوره نسبت به دریافت وام فنی و حرفه ای برای تامین هزینه های اولیه راه اندازی کسب و کار اقدام نمایید.
جالب است بدانید رشته های مربوط به تاسیسات و نصب و تعمیرات وسایل سرمایشی و گرمایشی در این آموزشگاه در لیست پردرآمدترین رشته فنی حرفه ای برای همه گروه های سنی قرار دارند و همچنین افرادی که گواهی نامه رسمی این رشته و مهارت های لازم در این زمینه را دارند؛ می توانند به راحتی نسبت به مهاجرت با مدرک فنی حرفه ای به سایر کشور ها و مشغول به کار شدن در صنعت تاسیسات، اقدامات لازم را به عمل آورند.
دیدگاهتان را بنویسید