بهترین و پردرآمدترین رشته های برق و الکترونیک + بازار کار و فرصت های شغلی

بهترین و پردرآمدترین رشته های برق و الکترونیک + بازار کار و فرصت های شغلی
چکیده مطلب :

بهترین و پردرآمدترین رشته های برق و الکترونیک کدام اند و بازار کار و فرصت های شغلی آنها به چه صورت است؟ معرفی کامل گرایش ها و رشته های برق و الکترونیک و بررسی آینده شغلی آن ها در ایران

حوزه برق و الکترونیک یکی از پرطرف دارترین و درعین حال سخت ترین رشته های دانشگاهی و فنی حرفه ای است که در گرایش های مختلفی تدریس می شود. زمانی که افراد به عنوان یک مهندس یا تکنسین برق فارغ التحصیل می شوند به دنبال راهی برای کسب درآمد هستند.

در میان رشته های برق و الکترونیک برخی از آن ها به عنوان بهترین و پردرآمدترین رشته ها شناخته می شوند. در صورتی که به این رشته و گرایش های آن علاقه دارید و به دنبال شغلی پربازده هستید، توصیه می کنیم تا ادامه این مقاله را که به بررسی فرصت های شغلی پردرآمد این رشته می پردازد، از دست ندهید.

لازم به ذکر است که در این مقاله، تمامی دوره های فنی و حرفه ای برق و الکترونیک که در آموزشگاه فن آموزان اصفهان برگزار می گردند را برای شما آورده ایم. این دوره های برای تمامی افرادی که علاقه مند به حوزه برق و الکترونیک هستند؛ مناسب است. فارغ از این که رشته تحصیلی و دانشگاهی شما چه بوده است؛ شما می توانید در این دوره ها شرکت کنید و با کسب مهارت و توانایی لازم وارد بازار کار شده و شروع به کسب درآمد کنید.

آشنایی با رشته برق و الکترونیک

برق و الکترونیک از رشته های مهم و مادر در علوم مهندسی شناخته می شود که به الکتریسیته سیستم ها و تجهیزات مرتبط است. از این رو برق و الکترونیک را می توان از رشته های پرکاربرد در میان دیگر رشته ها به حساب آورد که به قسمت اعظمی از زندگی ما انسان ها ارتباط پیدا می کند. افرادی که قصد ورود به این رشته را در دانشگاه، سازمان های فنی حرفه ای، هنرستان و کار و دانش دارند، لازم است تا ابتدا رشته ریاضی را انتخاب کنند.

شما برای موفقیت در رشته برق باید در کنار تسلط کافی بر ریاضیات و مفاهیم فیزیک از قدرت تحلیل و خلاقیت بالایی برخوردار باشید. این رشته و گرایش های آن می توانند فرصت های شغلی زیادی را برای علاقه مندان فراهم کنند به طوری که به درآمدهای بالایی برسند.

توانایی های لازم برای ورود به رشته برق و الکترونیک

افرادی که قصد ورود به رشته برق و الکترونیک و کسب درآمد از طریق گرایش های آن را دارند لازم است تا به خوبی مفاهیم ریاضیات و اصول فیزیک را فرا بگیرند به طوری که به تسلط کافی بر تمامی مباحث آن دست پیدا کنند. همچنین یک مهندس برق باید از توانایی جسمی لازم برای انجام کارهای عملی برخوردار باشد و به اندازه کافی در بخش های مختلف آن تبحر پیدا کند.

تنها قوی بودن در فیزیک و ریاضیات کافی نیست، زیرا شما در صورتی به یک مهندس برق توانمند و حرفه ای تبدیل می شوید که هم توانایی تئوری و هم عملی داشته باشید. بهتر است قبل از انتخاب این رشته به عنوان شغل آینده خود توانایی ها و مهارت های خود را به طور کامل بسنجید.

توانایی های لازم برای ورود به رشته برق و الکترونیک

معایب و سختی های رشته برق و الکترونیک

برخی از افراد بر این باور هستند که رشته برق و الکترونیک هیچ عیبی ندارد و به دلیل درآمد بالایی که می توان از آن به دست آورد، می تواند بهترین رشته باشد، اما برای این رشته نیز عیب هایی می توان برشمرد که بهتر است قبل از انتخاب به طور کامل با آن ها آشنا شوید. از بزرگ ترین عیب های مهندسی برق می توان به فشار روانی ناشی از کار آن اشاره کرد که می تواند تأثیرات مخربی رو روحیه شما بگذارد.

همچنین برق یکی از کشنده ترین و قوی ترین نیروهایی است که مهندسین برق با آن در ارتباط هستند و در صورت کوچک ترین اشتباه جان آن ها و حتی جان مردم نیز به خطر خواهد افتاد؛ بنابراین اگر نمی توانید از تمرکز کافی در حین کار برخوردار باشید بهتر است قید این رشته را بزنید؛ زیرا کوچک ترین خطای شما مساوی می شود با خسارت های جانی و مالی زیادی که در برخی مواقع جبران ناپذیر هستند. برای موفقیت در این راه مطالعه کتاب های مختلف را در زمینه های مختلف شروع کنید و به دنبال کسب تجربه نزد افراد متخصص و دوره دیده باشید.

گرایش های رشته برق و الکترونیک و ویژگی های آنها

رشته برق، چهار گرایش کلی را شامل می شود که در ادامه آورده شده اند:

گرایش های رشته برق و الکترونیک و ویژگی های آنها

  • گرایش الکترونیک

گرایش الکترونیک دو زیرشاخه میکروالکترونیک و مدار و سیستم را شامل می شود. زیرگروه میکروالکترونیک از علم مواد، طراحی و ساخت قطعات و فیزیک الکترونیک تشکیل شده است. در مدار و سیستم ها ما به طراحی و ساخت تجهیزات الکترونیکی با کمک قطعات ساخته شده در رشته های میکروالکترونیک می پردازیم. شما به شرط برخورداری از دانش و خلاقیت کافی می توانید در مشاغل مرتبط با رشته الکترونیک درآمدهای بالایی را کسب کنید. این رشته به عنوان یکی از پردرآمدترین رشته های برق شناخته می شود.

برخی از فرصت ها و موقعیت های شغلی که می توانید در رشته برق گرایش الکترونیک دنبال کنید و در آن ها مشغول به کار شوید عبارت اند از:

    1. شغل مهندسی معکوس برد های الکترونیک
    2.  شغل مهندسی رباتیک
    3. متخصص آردویتو
    4. متخصص تعمیرات برد های الکترونیک (دوره آموزشی)
    5. کارشناس نرم افزار آلتیوم دیزاینر
    6. متخصص طراحی برد الکترونیک (کلاس آموزشی)
    7. و …
  • گرایش مخابرات

این گرایش به دو زیر مجموعه میدان و سیستم تقسیم می شود. در بخش میدان به بررسی میدان های مغناطیسی، امواج مایکروویو، آنتن و موارد دیگر پرداخته می شود. در این آموزش ها به دنبال این هستند که بهترین وسیله را به منظور انتقال امواج از نقطه ای به نقطه دیگر پیدا کنند.

تغییر شکل سیگنال ها و امواج در زیر مجموعه سیستم مورد بررسی قرار می گیرد. حذف نویزها و پارازیت ها مسئله مهم دیگری است که در بخش سیستم به آن توجه می شود. بر اساس تحقیقات صورت گرفته درآمد افراد در گرایش مخابرات نسبت به الکترونیک کم تر است، اما کاری که انجام می دهند، آسان تر خواهد بود. برخی از بهترین موقعیت های کاری برای علاقه مندان رشته برق گرایش مخابرات عبارت اند از:

    1. متخصص نصب و اجرایی کردن انواع فیبر های نوری (دوره تخصصی)
    2. متخصص ساخت انواع تجهیزات ماهواره ای مانند آنتن
    3. کارشناس نصب و به کار انداختن مکانیزم های رادیویی
    4. متخصص نصب تلفن های سانترال کم ظرفیت و پرظرفیت (دوره آموزشی)
    5. متخصص ساخت و تولید انواع دکل های مخابراتی
    6. کارشناس تعمیر و نگهداری سیستم ها و لوازم مخابراتی
    7. و …
  • گرایش قدرت

برق قدرت، سه زیر گروه انتقال و توزیع، تولید و ماشین های الکترونیکی را شامل می شود که هر کدام از آن ها مفاهیم مهمی را در برمی گیرند. در گرایش برق قدرت به دنبال تولید برق در نیروگاه ها، انتقال آن توسط خطوط انتقال و توزیع برق به شبکه های شهری هستند.

گرایش قدرت و سرفصل های درسی و آموزشی آن

آشنایی با نیروگاه های آبی، گازی و سیکل ترکیبی و موارد دیگر در زیرشاخه تولید صورت می گیرد. انتقال برق از طریق کانال های هوایی و زیرزمینی نیز به زیرشاخه انتقال و توزیع مربوط می شود. در ادامه برخی از نام آشنا ترین فرصت های شغلی موجود برای دوستداران رشته برق گرایش قدرت برای شما آورده ایم:

    1. متخصص نصب و تعمیر و نگه داری از تابلو برق
    2. کارشناس نصب انواع آنتن های مرکزی در ساختمان
    3. کارشناس برقکاری و سیم کشی برق ساختمان
    4. برقکار صنعتی (مسلط به انواع تابلو برق ها و پی ال سی های متنوع)
    5. متخصص هوشمندسازی اماکن و منازل و واحدهای صنعتی و تجاری
    6. کارشناس سیم پیچی انواع موتورهای الکتریکی
    7. متخصص نصب و تعمیرات انواع پی ال سی ها
    8. کارشناس نصب و نگه داری از پنل های خورشیدی
    9.  و …
  • گرایش کنترل

هدف از گرایش کنترل، طراحی سیستم هایی است که در آن عملکرد دستگاه در بهترین حد ممکن نگه داشته شود. برای ایجاد دقیق ترین هماهنگی بین دستگاه ها لازم است تا یک سیستم کنترل بسیار دقیق توسط مهندسان این گرایش تولید شود.

گرایش کنترل نه تنها در حوزه برق بلکه در دیگر حوزه های علمی مهندسی و حتی رشته های علوم انسانی وجود دارد. این که خط تولید کارخانه ها به صورت اتوماتیک فعالیت خود را انجام دهند به دانش مهندسین گرایش کنترل بستگی دارد. مهندسین فعال در این گرایش می توانند درآمد بالایی را کسب کنند. برخی از موقعیت های کاری که علاقه مندان رشته برق گرایش کنترل قادرند به راحتی در آن ها شروع به کار کرده و کسب درآمد کنند را در ادامه برای شما آورده ایم:

    1. کارشناس تعمیر و نگه داری و عیب یابی و نصب انواع PLC
    2. متخصص نصب و تعمیرات انواع پنل های خورشیدی
    3. کارشناس برقکار صنعتی و نصب و تعمیرات انواع تابلو برق ها
    4. متخصص هوشمند کردن انواع خانه و اماکن تجاری و صنعتی
    5. کارشناس شبیه سازی و طرح ریزی انواع ابزار دقیق و تجهیزات کنترلی
    6. متخصص بخش بهره برداری و بازگانی در شرکت های سازنده وسایل کنترلی
    7. متخصص سیستم های کنترلی در صنایع نف و گاز و راکتور های صنعتی
    8. و …

بازار کار رشته برق در گرایش های مختلف

حال که با گرایش های رشته برق آشنا شدیم وقت آن رسیده است که به سراغ بازار کار و فرصت های شغلی موجود در این حوزه برای هر یک از گرایش های ذکر شده برویم تا شما عزیزان بتوانید با آگاهی بیشتر در مورد ورود به صنعت برق تصمیم بگیرید.

بازار کار رشته برق در گرایش های مختلف

  • بازار کار گرایش قدرت

کشور ما به نیروگاه های جدیدی نیاز دارد که ساخت آن ها و انجام پروژه های مربوط به آن نیازمند مهندسین با استعداد در گرایش برق قدرت است. در تمامی این نیروگاه ها، راه اندازی ماشین های الکتریکی، ژنراتورها و نگهداری سیستم های انتقال نیرو و قدرت به مهندسین کاردان و باتجربه برق قدرت نیاز دارد. از این رو مهندسین این گرایش می توانند از جایگاه شغلی خوبی در همه دوره ها برخوردار باشند.

  • وضعیت شغلی در گرایش کنترل

مهندسین برق کنترل همواره از پایه های ثابت فرایندهای صنعتی و تولیدی هستند. به عنوان نمونه در کنترل جنگنده ها یک مهندس کنترل متخصص لازم است. بازار کار این رشته دارای نوسانات زیادی است، اما شما با برخورداری از دانش کافی و مهارت های لازم می توانید برای به دست آوردن یک موقعیت شغلی مناسب امیدوار باشید.

  • فرصت های کاری گرایش مخابرات

از راه های مهم جذب شدن در گرایش مخابرات مهندسی برق تسلط بر نرم افزارهای مختلف در ارتباط با این گرایش است. نرم افزارهای این رشته به شما فرصت استخدامی در ارگان های دولتی مانند سپاه و ارتش را می دهند.

  • بازار کار گرایش الکترونیک

الکترونیک از پردرآمدترین رشته های مهندسی برق است که افراد زیادی را به خود جذب کرده است. محبوبیت بالای آن باعث شده تا بازار کار بسیار خوبی داشته باشد. شرکت های خصوصی و دولتی نیز همواره به مهندسین برق الکترونیک برای انجام کارهای خود نیاز دارند.

بهترین و پردرآمدترین شغل های مرتبط با برق

از پردرآمدترین رشته های مهندسی برق که در کشور ما به عنوان نیاز اساسی شناخته می شوند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

بهترین و پردرآمدترین شغل های مرتبط با برق

  1. نصب تابلوهای PLC

در واحدهای صنعتی و تجاری، نصب تابلوهای PLC و برنامه ریزی آن ها به عنوان یک نیاز اساسی شناخته می شود. از طرفی افزایش روزافزون مراکز صنعتی و تجاری باعث شده تا برای صاحبان این شغل درآمد بالایی وجود داشته باشد.

  1. برق کار ساختمان

یکی از کارهای مهمی که در کارهای ساخت وساز و عمرانی باید صورت گیرد، برق کار ساختمان است. از این رو این شغل بازار کار بسیار خوبی دارد و در صورت وجود هر مشکلی در سیستم برق کشی ساختمان، به یک برق کار حرفه ای نیاز است. همچنین کارهایی مانند نصب دوربین های مداربسته، دزدگیر، سیستم اعلام حریق و موارد دیگر به عهده برق کار ساختمان قرار دارد.

  1. برق کار صنعتی

در مراکز صنعتی، تجاری، فروشگاهی و اداری از برق صنعتی استفاده می شود. از این رو برق کار صنعتی می تواند از شغل های پردرآمد رشته برق به حساب آید. سیم کشی، مدیریت و عیب یابی سیستم های برق در بخش های صنعتی به عهده برق کار ساختمان قرار دارد.

برقکاری صنعتی با امکان کسب درآمد بالا در ایران

  1. هوشمندسازی ساختمان ها

در این چند سال اخیر بحث هوشمندسازی ساختمان ها به طور گسترده مطرح شده است. اتصال تجهیزات الکترونیکی و تجهیزات موردنیاز برای این پروژه به یک مهندس برق متخصص در این حوزه نیاز دارد. سیستم های گرمایش و سرمایش هوشمند، سیستم های امنیتی حرفه ای و درب های اتوماتیک همه از مواردی هستند که مهندسین برق می توانند با داشتن تخصص در آن ها به درآمد بالایی دست پیدا کنند.

  1. تعمیرات موبایل و وسایل الکترونیک

این روزها که وسایل و گوشی های هوشمند جزء جدانشدنی زندگی ما هستند و در صورت به وجود آمدن هر مشکلی برای آن ها باید به دنبال یک مهندس برق یا الکترونیک حرفه ای در این حوزه باشید که مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری آن ها را برطرف کنند. به دلیل این که خرید دستگاه ها و گوشی های هوشمند روز به روز در حال افزایش است شما می توانید با به دست آوردن مهارت و تخصص لازم در این حوزه به درآمدهای بالایی دست پیدا کنید.

  1. سیم پیچی موتورهای الکتریکی و برقی

این شغل پول ساز به مهندسی برق و الکترونیک مربوط می شود. موتورهایی که در مجتمع های صنعتی مورداستفاده قرار می گیرند؛ مانند مجتمع پتروشیمی هر چند وقت یک بار به تعمیر نیاز پیدا می کنند. این موتورها از اصلی ترین تجهیزات در این محیط های صنعتی شناخته می شوند. از این رو لازم است تا هر چند وقت یک بار به طور مجدد سیم پیچی شوند. سیم پیچی تجهیزات برقی آسانسورها و بالابرها نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. شما با به دست آوردن مهارت در این زمینه می توانید به درآمد خوبی برسید.

  1. برقکار خودرو

برق خودرو از بخش های اساسی آن به حساب می آید که در صورت به وجود آمدن هر نوع مشکلی می تواند عملکرد خودرو را مختل کند. افراد متخصص در این حوزه می توانند درآمدهای بالایی داشته باشند. شما برای تبدیل شدن به برق کار خودرو نیازی به تحصیلات دانشگاهی ندارید و از طریق شرکت در دوره های آموزشگاه های فنی و حرفه ای مانند آموزشگاه فن آموزان اصفهان می توانید تخصص لازم در این حوزه را کسب کنید.

برقکاری خودرو و امکان کسب درآمد عالی آن

دوره های آموزش برق آموزشگاه فن آموزان اصفهان کدام اند؟

همان طور که گفته شد برخی از مشاغل رشته برق می تواند درآمدهای بالایی را برای افراد متخصص در این حوزه رقم بزند. از این رو فن آموزان اصفهان، دوره های برق و الکترونیک متعددی را برای افراد علاقه مند به این حوزه برگزار می کند تا دانش و توانایی های لازم را در هر کدام از زمینه های موردعلاقه خود به دست آورند.

دوره های برق و الکترونیک فن آموزان اصفهان شامل موارد زیر می شود. دقت داشته باشید که تمامی این دوره ها هم برای افرادی که در دانشگاه یکی از گرایش های رشته برق خوانده اند؛ مناسب است و هم برای افرادی که در هنرستان رشته برق و الکترونیک را انتخاب کرده اند.

  • دوره های مهارتی برق

    1. آموزش نصب دوربین مداربسته
    2. کلاس نصب اعلام حریق متعارف
    3. دوره نصب اعلام حریق آدرس پذیر
    4. آموزش نصب دزدگیر اماکن
    5. کلاس نصب کرکره برقی
    6. دوره نصب درب اتوماتیک شیشه ای
    7. آموزش نصب آیفون صوتی و تصویری
    8. کلاس نصب تلفن سانترال
    9. دوره نصب جک برقی
  • دوره های برق صنعتی و ساختمان

    1. آموزش برق صنعتی
    2. کلاس تابلو برق صنعتی
    3. دوره پی ال سی PLC
    4. آموزش فیبر نوری
    5. کلاس برق ساختمان درجه 2
    6. دوره برق ساختمان درجه 1
    7. آموزش سیم پیچی موتورهای الکتریکی
    8. کلاس هوشمندسازی ساختمان BMS

دوره های آموزش برق آموزشگاه فن آموزان اصفهان کدام اند

  • دوره های الکترونیک

    1. آموزش تعمیرات بردهای الکتریکی
    2. کلاس طراحی برد الکترونیکی
    3. دوره آموزش رباتیک مقدماتی تا پیشرفته
  • دوره های تعمیرات

    1. آموزش تعمیرات موبایل
    2. کلاس تعمیرات لوازم خانگی
    3. دوره تعمیرات یخچال و فریزر
    4. آموزش تعمیرات مایکروفر
    5. کلاس تعمیرات ظرفشویی
    6. دوره تعمیرات لباسشویی

در صورتی که تمایل دارید در هر یک از این دوره ها به صورت حضوری در اصفهان شرکت کنید؛ می توانید از طریق منوی سایت وارد صفحه ثبت نام شده و دوره مورد نظرتان را انتخاب کرده و فرم را به درستی پر کرده و ارسال نمایید.

سخن پایانی

بازار کسب درآمد از رشته مهندسی برق و گرایش های آن بسیار گسترده است. از این رو برای علاقه مندان در هر حوزه ای مرتبط با این رشته امکان یادگیری تخصص های لازم و تبدیل به یک نیروی حرفه ای وجود دارد تا بتوانند به مرور زمان و با کسب تجربه به درآمدهای بالایی برسند. برای فعالیت در مشاغل رشته مهندسی برق نیازی به تحصیلات دانشگاهی نیست و شما می توانید با شرکت در دوره های آموزشگاه های فنی و حرفه ای مهارت های لازم را کسب کنید و پس از پایان دوره برای دریافت مدرک فنی حرفه ای اقدام کنید.

سؤالات متداول درباره بهترین رشته های برق و الکترونیک

  1. کدام مشاغل رشته برق جزء پردرآمدترین هاست؟

مشاغل مرتبط با گرایش الکترونیک از پردرآمدترین رشته های برق است که شما با پیدا کردن تخصص در این زمینه می توانید در کنار به دست آوردن درآمدهای بالا به جایگاه های اجتماعی بالایی برسید.

  1. رشته برق چه معایبی دارد؟

فشار روانی ناشی از سختی کار و مباحث آموزشی از مهم ترین عیب های این رشته است. همچنین شما به تمرکز بالایی نیاز دارید، زیرا در صورت کوچک ترین مشکل خسارت های جبران ناپذیری به وجود می آید.

  1. برای تبدیل شدن به مهندس برق به چه توانایی هایی نیاز دارید؟

شما باید در کنار داشتن تسلط کافی به مباحث ریاضیات و فیزیک در مهارت های عملی نیز تخصص کافی داشته باشید.

هر آن چه لازم است در مورد شغل های پردرآمد فنی بدانید:

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WeCreativez WhatsApp Support
اگر سوالی در مورد دوره های آموزشگاه دارید بصورت 24 ساعت آماده پاسخگویی هستیم ...
👋 سلام چطور میتونم کمکتون کنم ؟