معرفی شغل طراحی و تعمیرات برد الکترونیک و بازار کار آن در ایران و خارج
در این مقاله قصد داریم تا به طور کامل شما را با صفر تا صد شغل طراحی و تعمیرات برد الکترونیک از جمله مزیت ها، معایب، بازار کار، درآمد، توانمندی های مورد نیاز، مهاجرت و شروع به یادگیری این حرفه آشنا کنیم.
شغل طراحی و تعمیرات برد الکترونیک، یکی از حرفه های بسیار پر مزیت و جذاب در دنیای فناوری است که در حال حاضر، متخصصان و فعالان این صنعت روز به روز در حال رشد و پیشرفت و رسیدن به جایگاه های شغلی خوب و درآمدهای عالی در سراسر جهان هستند.
به دلیل همین بازار کار خوب و فرصت رشد و ترقی در این حوزه است که این روزها افراد زیادی به دنبال شرکت در دوره های آموزش طراحی برد (شامل آموزش صفر تا صد طراحی، مونتاژ، ساخت و برنامه نویسی انواع بردها) و یا سایر دوره های تخصصی این حوزه برای مثال دوره آموزش تعمیرات برد (شامل آموزش عیب یابی و تعویض قطعات بردهای الکترونیک معمولی و صنعتی) در یک آموزشگاه معتبر و خوش نام هستند.
در این مقاله قصد داریم تا به طور کامل شما را با صفر تا صد شغل طراحی و تعمیرات برد الکترونیک از جمله مزیت ها، معایب، بازار کار، درآمد، توانمندی های مورد نیاز، مهاجرت و شروع به یادگیری این حرفه آشنا کنیم. پس اگر شما هم جزو افرادی هستید که به حوزه الکترونیک و مدارهای الکتریکی علاقه مند هستید و دوست دارید در آینده ای نزدیک به عنوان یک طراح یا تعمیرکار برد حرفه ای وارد بازار کار شوید؛ خواندن این مقاله را به شدت به شما توصیه می کنیم.
معرفی شغل طراحی و تعمیرات برد و مهارت های مورد نیاز آن
برای این که بتوانید به عنوان یک متخصص بتوانید در حوزه طراحی و تعمیرات برد الکترونیک فعالیت کنید؛ باید مهارت ها و تخصص های متنوعی را آموخته و با تمرین و تکرار، این مهارت ها را به حد کمال و استادی برسانید.
برخی از مهم ترین تخصص های مورد نیاز این شغل شامل این موارد هستند:
- دانش در زمینه الکترونیک و مدارهای الکتریکی و انواع برد الکترونیکی
- توانایی خواندن و تفسیر نقشه های الکتریکی و شماتیک
- آشنایی با قطعات الکترونیکی و تجهیزات مرتبط به طراحی و تعمیر کردن بردها
- توانایی استفاده از ابزارهای اندازه گیری و تست
- مهارت در اتصال و سیم کشی بردهای الکترونیکی می باشد.
- توانایی و سرعت عمل در طراحی مدارهای الکترونیکی
- مهارت و دقت و سرعت بالا در تعمیر و رفع اشکال بردهای الکترونیکی
- توانایی کافی در آزمایش و اندازه گیری سیگنال های الکترونیکی
- برنامه نویسی میکروکنترلرها و همچنین FPGA ها (برای خواندن مقاله میکروکنترلر چیست روی لینک آن کلیک کنید)
- و بسیاری مهارت های دیگر که لیست کامل آن ها را ما در دوره های آموزشی طراحی و تعمیرات برد الکترونیکی این موسسه آورده ایم.
با یادگیری و تقویت مهارت های لازم در طراحی و تعمیرات برد الکترونیک، می توانید به راحتی وارد بازار کار پر رونق و رو به رشد این حوزه شوید. شرکت های مختلفی در سراسر جهان به دنبال افرادی هستند که تخصص و مهارت های لازم را در طراحی و تعمیرات برد الکترونیک داشته باشند و بتوانند این مهارت های ارزشمند خود را در نهایت دقت و کیفیت پیاده سازی کرده و اجرا نمایند. محیط کاری در این شرکت ها بسیار علمی و پویا است و می توانید با تیم های متخصص مجرب کار کرده و تجربه خود را گسترش دهید.
در ایران نیز مانند بسیاری کشورهای اروپایی و آمریکایی؛ شرکت های متعددی در زمینه طراحی و تعمیرات برد فعالیت می کنند که به صورت تخصصی به ارائه خدمات مربوط به بردهای الکترونیک (شامل طراحی، مونتاژ، برنامه نویسی، ساخت و تولید، عیب یابی و تعمیر و فروش بردهای الکترونیکی و تجهیزات وابسته به آن ها) می پردازند.
مزایا و معایب شغل طراحی و تعمیرات برد
شغل طراحی و تعمیرات برد الکترونیک مزایا و نکات مثبت زیادی دارد که برخی از مهم ترین آن ها عبارت اند از:
- امکان دریافت مدرک فنی و حرفه ای معتبر و بین المللی در این رشته به شرط قبولی در آزمون های مربوطه
- کسب درآمد بسیار بالا و امکان رشد و ترقی در این حوزه و کار به صورت مستقل یا راه اندازی کسب و کار شخصی خود
- امکان به کارگیری خلاقیت و قدرت ذهن و هوش سرشار خود در روندِ طراحی بردهای الکترونیکی جدید و پیشرفته
- امکان بهبود عملکرد و کارایی دستگاه ها به کمک اختراع بردهای تازه با قابلیت های به روز و جدید و یا تعمیر و تعویض بردهای فرسوده و قدیمی
- فرصت انجام تعمیرات بردهای خراب و رفع خطاهای سخت افزاری و نرم افزاری آن ها برای مشتریان متعدد و کم نبودن تعداد مشتریان این حوزه
- امکان حضور در پروژه های تحقیق و توسعه و استخدام شدن در شرکت های دانش بنیان به منظور کشف و ابداع فناوری های جدید و به روز در زمینه بردهای الکترونیکی
- و …
مانند هر حرفه دیگر؛ شغل طراحی و تعمیرات برد نیز دارای نکات منفی و معایب خاص خودش است که برخی از آن ها شامل این موارد می شوند:
- نیاز به صرف زمان نسبتا زیاد برای یادگیری مهارت های مورد نیاز این شغل
- لزوم یادگیری مداوم و همواره به روز نگه داشتن دانش و مهارت های فنی خود
- پیچیدگی بالا و سختی تعمیرات و طراحی های برخی از بردهای الکترونیکی خاص
- نیاز به صرف زمان و انرژی زیاد برای یافتن ایرادات و رفع عیوب بردهای پیچیده
- و …
چالش های شغل طراحی و تعمیرات برد
حوزه طراحی و تعمیرات برد الکترونیک یک حوزه پویا و پرچالش است بدین معنی که با شروع فعالیت در آن، شاید مجبور شوید هر روز با مسائل مختلفی روبرو شده و آن ها را به نحو احسن مدیریت نمایید. این پروژه ها و چالش ها می توانند شامل طراحی بردهای الکترونیکی جدید، تعمیر بردهای خراب و تعمیرات مواد نیمه هادی، رفع خطاهای سخت افزاری و نرم افزاری، بهبود کارایی و کاهش مصرف انرژی در بردها و مواردی از این دست باشند. به علاوه، چالش هایی مانند تغییرات مداوم تکنولوژی به کار رفته در بردها و نیاز به طراحی بردهای جدید و پیشرفته برای انواع دستگاه ها و ابزارها نیز در این شغل وجود دارند.
تجهیزات و ابزارهای لازم برای شغل طراحی و تعمیرات برد الکترونیک
برای شروع فعالیت در شغل طراحی و تعمیرات برد الکترونیک، تجهیزات و ابزارهای مختلفی نیاز است. برخی از این تجهیزات شامل اسکوپ آنالایزر، منبع تغذیه، دستگاه های پروگرمینگ و تست بردها، دستگاه های جوشکاری و دماسنج ها می شوند. همچنین، نرم افزارها و سخت افزارهای مرتبط با طراحی بردهای الکترونیکی نیز برای انجام این عملیات لازم است.
البته بدیهی است که شما اگر بعد از یادگیری مهارت های مربوط به شغل تعمیرات و طراحی برد، به عنوان یک کارشناس و متخصصِ زبده در شرکت های تخصصی این حوزه مشغول به فعالیت شوید؛ نیازی نیست که خودتان این تجهیزات را تهیه کرده و هزینه های گزافی برای تامین قطعات جانبی و وسایل فنی بپردازید؛ چرا که این قبیل شرکت ها، خودشان تمامی ابزارها و قطعه های مورد نیاز برای تعمیر و طراحی انواع بردها را در اختیار شما قرار می دهند.
فرصت های شغلی رشته طراحی و تعمیرات برد
خوشبختانه، پس از کسب تخصص و مهارت های لازم در طراحی و تعمیرات برد الکترونیک، می توانید با خیال راحت و اعتماد به نفس به دنبال فرصت های شغلی در این حوزه بگردید؛ زیرا ایران از نظر توسعه فناوری و صنعت الکترونیک در مسیر پیشرفت قرار دارد و به همین دلیل بازار کار مرتبط با طراحی و تعمیرات برد الکترونیک در کشورمان نیز در حال رشد است.
در حوزه طراحی و تعمیرات برد الکترونیک در ایران، فرصت های شغلی متنوعی وجود دارد. از جمله این فرصت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- شرکت های تولیدی و صنعتی: در ایران، بسیاری از شرکت های تولیدی و صنعتی نیاز به متخصصان برد الکترونیک دارند. این شرکت ها در حوزه های مختلفی مانند خودروسازی، تولید محصولات الکترونیک روز مره و مورد نیاز عموم جامعه، تجهیزات پزشکی و غیره فعالیت می کنند.
- خدمات تعمیراتی: با افزایش استفاده از تجهیزات الکترونیکی در جامعه، نیاز به تعمیر و خدمات پس از فروش نیز افزایش یافته است. بنابراین، استخدام شدن در مراکزی که خدمات تعمیرات برد را به صورت تخصصی ارائه می دهند و یا ایجاد کسب و کار تعمیراتی برای برد الکترونیک در ایران می تواند فرصت شغلی خوبی باشد.
- طراحی و توسعه محصولات الکترونیکی: با توسعه فناوری و نیاز به محصولات هوشمند، تقاضای طراحان و توسعه دهندگان محصولات الکترونیکی نیز افزایش یافته است. این فرصت شغلی برای افرادی که توانایی طراحی و برنامه نویسی بردهای الکترونیکی را دارند، می تواند بسیار جذاب و محبوب باشد.
با توجه به فرصت های شغلی متنوعی که بالاتر به آن ها اشاره کردیم، توصیه می شود اگر به دنبال یک شغل جذاب و پر مزیت در زمینه الکترونیک هستید، یادگیری طراحی و تعمیرات برد را در برنامه های آموزشی و شغلی خود قرار دهید. با تمرکز بر یادگیری و بهبود مهارت های خود در این حوزه، می توانید به عنوان یک متخصص به استخدام شرکت های کوچک و بزرگ درآمد و درآمد خوبی را به دست آورید.
درآمد و بازار کار شغل طراحی و تعمیرات برد
با فعالیت در شغل طراحی و تعمیرات برد الکترونیک می توانید درآمد خوبی کسب کنید زیرا با وجود رشد روز افزون صنعت الکترونیک در ایران، فرصت های شغلی بسیاری برای افرادی که در این حوزه تخصص و مهارت خوبی دارند؛ ایجاد شده است. به علاوه، بازار کار و مخاطبان (مشتریان) این شغل به گونه ای هستند که به شما این امکان را می دهند که به صورت مستقل (برای مثال فریلنسر) با ارائه خدمات تعمیراتی و مشاوره ای و آموزشی در ارتباط با بردهای الکترونیکی، درآمد خود را افزایش داده و چندین برابر نمایید.
لازم است توضیح دهیم طراحی و تعمیرات برد الکترونیک یک حرفه آینده دار و مورد نیاز در جامعه است که افرادی با تخصص و مهارت بالا می توانند از بازار کار رقابتی ایران در این حوزه به خوبی بهره برداری کنند. با یادگیری و شناخت عمیق در زمینه الکترونیک و طراحی و تعمیرات بردها، می توانید از همین حالا و تا سال های سال به عنوان یک متخصص در این حوزه به کارفرمایان اثبات کرده و درآمد مناسبی را به دست آورید و امنیت شغلی بالایی را در کار خود تجربه کنید.
عدد ثابت و دقیقی را برای تخمین میزان درآمد شغل طراحی و تعمیرات برد الکترونیک نمی توان تعیین کرد؛ چرا که میزان درآمد متخصصان این حوزه بستگی به تخصص و تجربه آن ها دارد. با توجه به رشد روز افزون صنعت الکترونیک و استفاده گسترده از بردهای الکترونیکی در انواع دستگاه ها و سیستم ها، درآمد این شغل به طور کلی مناسب است (چند برابر کارمندان عادی و حقوق پایه برای شروع به کار طبق قوانین وزارت کار) و می تواند با توجه به امکان فعالیت در حوزه های مختلف، با گذشت زمان و کسب تجارب ارزشمند، روز به روز بهبود یافته و بهتر شود.
آینده شغلی طراحی و تعمیرات برد در ایران و جهان
در آینده، با توسعه فناوری و افزایش استفاده از تجهیزات الکترونیکی، بازار کار برای شغل طراحی و تعمیرات برد الکترونیک نیز بهبود خواهد یافت. برخی از تغییرات قابل پیش بینی در این زمینه عبارت اند از:
- افزایش تقاضا: با به وجود آمدن و توسعه صنعت های جدید و نیاز به تجهیزات الکترونیکی پیشرفته، تقاضا برای متخصصان برد الکترونیک نیز افزایش خواهد یافت.
- تکنولوژی های جدید: با پیشرفت تکنولوژی، نیاز به مهارت های جدید و پیشرفته (مانند اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و رباتیک) نیز روز به روز افزایش خواهد یافت. بنابراین، افرادی که در حوزه طراحی و تعمیرات بردها تخصص دارند، می توانند فرصت های شغلی بیشتری را در آینده ازآن خود نمایند.
نحوه ارتباط گیری با افراد فعال در صنعت طراحی و تعمیرات برد
برای ارتباط گیری با افراد فعال در صنعت طراحی و تعمیرات برد الکترونیک، می توانید از روش ها و راه های زیر استفاده کنید:
- شرکت در دوره ها و ورکشاپ های آموزشی: برای یادگیری و ارتقاء مهارت های خود، می توانید در دوره ها و ورکشاپ های مرتبط با برد الکترونیک شرکت کنید. این دوره ها و ورکشاپ ها می توانند برای شما فرصتی ناب و بی نظیر باشند به جهت آشنایی با افراد حرفه ای در این صنعت و حتی ایجاد تیمی حرفه ای با آنها (به منظور راه اندازی کسب و کار شخصی در این زمینه) .
- شرکت در نمایشگاه ها و عضویت در گروه های حرفه ای: بدون شک، حضور در سمینارهای تخصصی، نمایشگاه ها و عضویت در گروه های حرفه ای حرفه ای مرتبط با برد الکترونیک نیز می تواند به شما کمک کند تا با افرادی با تجربه در این حوزه آشنا شده و از تجربیات آنها بهره ببرید.
- استفاده از منابع آنلاین: امروزه، منابع آموزشی آنلاین بسیار زیادی برای یادگیری برد الکترونیک در دسترس است. با مطالعه و استفاده از این منابع، می توانید مفاهیم جدیدی را یاد بگیرید و با افرادی که در این زمینه فعال هستند، به صورت آنلاین و اینترنتی در ارتباط باشید.
مهاجرت و کار در خارج با مدرک طراحی و تعمیرات برد
اگر دوست دارید بعد از یادگیری شغل طراحی و تعمیرات برد الکترونیک، محدود به فعالیت در بازار کار ایران نبوده و در سایر کشورها نیز بتوانید کار کرده و حتی مقدمات مهاجرت خود با بهره گیری از مهارت های خود در این عرصه فراهم نمایید؛ بهتر است در دوره های آموزشی شرکت کنید که در انتهای کلاس به شما مدرک بین المللی معتبر تعلق می گیرد.
لازم به یادآوری است که آموزشگاه فن آموزان اصفهان، دوره های آموزشی طراحی و تعمیرات برد را به صورت تخصصی و با نظارت مستقیم سازمان فنی و حرفه ای کشور برگزار می نماید و به همین دلیل؛ تمامی شرکت کنندگان دوره می توانند در انتهای دوره در آزمون های مربوطه شرکت کرده و مدرک بین المللی و قابل ترجمه از سوی سازمان فنی و حرفه ای کشور دریافت نمایند و در قدم بعدی؛ از این مدرک برای مهاجرت و استخدام شدن در شرکت های خارجی و بین المللی بهره بگیرند.
بازار کار شغل طراح و تعمیرکار برد در خارج از کشور
بدون شک در همه کشورهای مدرن و توسعه یافته آسیایی، اروپایی و آمریکایی و … فرصت های شغلی بی شماری برای شغل طراح و تعمیرکار برد وجود دارد؛ زیرا با توجه به بیشتر شدن دستگاه های الکترونیکی مدرن و پیشرفته، تقاضای بالایی برای متخصصان و کارشناسان برد الکترونیک در سراسر جهان وجود دارد و در نتیجه این تقاضای بالا؛ تعداد فرصت های شغلی در خارج از ایران روز به روز بیشتر می شود.
توصیه می کنیم با حضور در دوره ها و کارگاه های آموزشی معتبر و شرکت در نمایشگاه ها و همایش های بین المللی و برقراری ارتباط با افراد حرفه ای در خارج از کشور، فرصت های شغلی در خارج از ایران را بررسی کرده و مقدمات استخدام شدن در این موقعیت های شغلی را به تدریج برای خود فراهم نمایید.
سرمایه لازم برای ورود به شغل طراحی و تعمیرات برد
برای شروع کار در شغل طراحی و تعمیرات برد الکترونیک (در صورتی که بخواهید به صورت مستقل و فریلنسر مشغول به کار شوید و یا خودتان یک کسب و کار در این زمینه راه اندازی نمایید) لازم است یک سرمایه و هزینه اولیه اندکی را برای موارد مختلف بپردازید.
لازم است ذکر کنیم در صورتی که شما در دوره های طراحی و تعمیرات برد آموزشگاه فن آموزان اصفهان شرکت کنید؛ قادر خواهید بود بعد از اتمام دوره و دریافت مدرک خود، به منظور تامین هزینه های اولیه راه اندازی کسب و کار در این حوزه، نسبت به دریافت وام فنی و حرفه ای از سوی سازمان های دولتی و نهادهای مالی متعدد اقدام نمایید.
بخش اعظم این هزینه، شامل سرمایه مورد نیاز برای خرید ابزار و تجهیزات لازم، اجاره مکان کار، تبلیغات و گاهی تشکیل تیمی حرفه ای (و شروع به کار به صورت اشتراکی و مشارکتی) باشد. به علاوه، برای ایجاد یک کسب و کار پایدار در حوزه خدمات مربوط به تعمیرات و طراحی بردها، باید فعالیت هایی مانند مطالعات بازار، تحقیق و تجزیه و تحلیل صنعت و ایجاد استراتژی های بازاریابی موثر را با دقت و حوصله انجام دهید. با برنامه ریزی دقیق و استفاده از منابع موجود، می توانید بیزینس خود را در این زمینه راه اندازی کرده و درآمد خوبی را به دست آورید.
شروع یادگیری طراحی و تعمیرات برد برای تازه کارها
برای افرادی که به دنبال یادگیری شغل تعمیرات و طراحی برد هستند، دوره های آموزشی مختلفی وجود دارد. از جمله دوره های تخصصی در دانشگاه ها و موسسات آموزشی، دوره های آنلاین و ورکشاپ های مرتبط با الکترونیک و انواع برد الکترونیکی رایج در صنعت.
یکی از روش های مطمئن برای یادگیری مهارت های مورد نیاز شغل تعمیرکار و طراح برد، شرکت در دوره های آموزشی در آموزشگاه های فنی و حرفه ای معتبر در سراسر کشور می باشد که فن آموزان اصفهان یکی از آن هاست. ما در این موسسه دوره های تخصصی مربوط به برد الکترونیک (شامل دوره طراحی و دوره تعمیرکاری برد و دوره های پیشرفته تر مانند دوره آموزش رباتیک در اصفهان و …) را به صورت کاملا تخصصی و عملی توسط اساتید خبره و با تجربه برگزار می کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این دوره ها و یا ثبت نام به صورت آنلاین می توانید از منوی سایت استفاده نمایید (بخش دوره های الکترونیک) .
سخن پایانی و نکات مهم
در این مقاله از آموزشگاه فنی و حرفه ای اصفهان به طور کامل به بررسی شغل طراحی و تعمیرات برد الکترونیک و تمام آن چه باید برای ورود به این شغل پردرآمد و محبوب بدانید؛ پرداختیم. در پایان لازم است بار دیگر مهم ترین ویژگی ها و نکات آموزشی کلیدی در خصوص این شغل را بار دیگر با هم مرور کنیم.
- شغل طراحی و تعمیرات برد الکترونیک یکی از برترین فرصت های شغلی در ایران برای علاقه مندان علوم الکترونیک و مهندسی است.
- طراحی و تعمیرات برد الکترونیک نه تنها به شما امکان می دهد تا از خلاقیت و دانش فنی تان بهره برده و ایده های نوآورانه را در عمل پیاده کنید، بلکه به شما فرصتی برای کسب درآمد بیشتر و رسیدن به وضعیت مالی پایدار در ایران را می دهد.
- در حال حاضر، بازار کار طراحی و تعمیرات برد الکترونیک در ایران در حال رشد است. با توجه به پیشرفت تکنولوژی و افزایش استفاده از دستگاه های الکترونیکی، تقاضا برای متخصصان ماهر در این حوزه رو به افزایش است. این به معنای این است که اگر شما مهارت های لازم را داشته باشید، می توانید به راحتی به یک شغل پردرآمد در این صنعت دست پیدا کنید.
- همچنین، تعمیرات برد الکترونیک به شما امکان می دهد تا به عنوان یک کارآفرین هم فعالیت کنید و کسب و کار خود را تاسیس کنید. برای مثال، می توانید خدمات تعمیرات و طراحی برد را به شرکت ها و سازمان ها و عموم مردم جامعه ارائه دهید یا حتی می توانید محصولات الکترونیکی خود را طراحی و تولید نموده و آنها را به بازار عرضه کنید.
در پایان لازم است یادآور شویم که شغل طراحی و تعمیرات برد الکترونیک با ارزش اقتصادی بالا و امکانات شغلی مناسبی در ایران همراه است. با توجه به نیاز روزافزون به تجهیزات الکترونیکی در جوامع مدرن، این حرفه می تواند برای شما فرصتی برای پیشرفت شغلی و کسب درآمد قابل توجه فراهم کند. پس اگر به علوم الکترونیک علاقه مند هستید، بهتر است به طور رسمی وارد این صنعت شده تا بتوانید از تمامی فرصت های آن بهره برده و رویای کارآفرینی خود را به واقعیت تبدیل کنید.
دیدگاهتان را بنویسید